Loading...

Maak kennis met de Achterhoek, veel rust, groene ruimte en koeien in de wei, laat je verrassen door dit prachtige (natuur) gebied in oost Nederland


Locatie & in de omgeving

Lichtenvoorde en omgeving

Résidence Lichtenvoorde ligt op maar een kilometer van historisch Lichtenvoorde. In het dorp zijn supermarkten en winkels, wel 3 ambachtelijke slagerijen, 3 échte bakkerijen, ga zeker ook even langs bij Kaasboerderij Weenink en beleef en ruik de geur van het platte land.

Beleefboerderij ‘Kaasboerderij Weenink’ in Lichtenvoorde

Super leuk voor de kinderen, even échte koeien van dichtbij zien, wat zijn ze groot en nieuwsgierig en wat hebben ze een lange natte tong! De koeien lopen hier voor het grootste deel van het jaar buiten in de wei, ze eten veel vers gras en daarom geven ze de beste melk voor extra romige kazen. De echte ambachtelijke kazen van Kaasboerderij Weenink worden met de hand omgelegd, kies voor een kruidige kruidenkaas met fenegriek of koop een stuk lekkere echte oude Lichtenvoorder ‘3K’ kaas voor bij de borrel. Smullen hoor!

Kaasboerderij Weenink heeft ook een mooie landwinkel, ze doen feestjes en activiteiten en je speelt er ook een potje boerengolf!

Lichtenvoordenaren zijn 'Keienslöppers'

Bewonder op de markt de enorme zwerfkei die hier in 1874 werd heen gesleept door 99 Lichtenvoordse schoenmakers. De steen weegt wel 20.000 kg en werd over een afstand van 4 km naar het dorp gesleept. Deze bijzondere inspanning spreekt nog steeds tot de verbeelding.

Adres TopParken Résidence Lichtenvoorde

Boschlaan 26, 7131 RC Lichtenvoorde, Nederland

Lees meer over de bestemming Gelderland


Uitstapjes in de buurt


Veelgestelde vragen over TopParken Résidence Lichtenvoorde

Ja dat kan. Op de algemene parkeerplaats zijn 3 laadpalen waar 6 elektrische auto's tegelijk kunnen worden opgeladen. Het is niet toegestaan om je auto via het stroomnetwerk (stopcontact) van je vakantiehuis op te laden.

Ja, op het gehele park is gratis wifi beschikbaar. Deze is onbeperkt te gebruiken en ook geschikt om te werken. Neem je laptop dus gerust mee naar TopParken Résidence Lichtenvoorde.


Ook interessant voor jou!


EuroParcs De Achterhoek

Lochem, Gelderland

  • Tussen de Achterhoekse bossen en graslanden
  • Binnenzwembad, recreatievijver, tennisbaan
  • Luxe bungalows t/m 10 personen

Vakantiepark Leukermeer

Well, Limburg

  • 5-sterren vakantiepark voor waterliefhebbers
  • Jachthaven, aquapark, padelbaan
  • Kamperen, lodges, chalets en villa's t/m 16 personen

Landal De Vlinderhoeve

Kring van Dorth, Gelderland

  • Nieuw vakantiepark bij Deventer
  • Rust en ontspanning
  • Vrijstaande bungalows t/m 8 personen