Gezellig samen genieten in Twente van rust en natuur, gooi een hengeltje uit in de visvijver en je bent hier vlakbij Ommen, Hardenberg en de Duitse grens


Locatie & in de omgeving

Ontdek het rustige en relaxte oosten van Nederland! Op maar 2 uurtjes rijden vanaf Amsterdam ben je hier in Twente op vakantie in een hele andere wereld. Je hoort het Twents dialect en de Twentenaren zijn nuchter, vriendelijk en gastvrij. Probeer eens de heerlijke lokale specialiteiten bakleverworst en de ambachtelijke krentewegge (krentenbrood). Deze prachtige streek in de Twentse hooglanden is erg geliefd bij senioren die hier graag komen fietsen met hun elektrische fietsen. Met een elektrische fiets verplaats je je hier inderdaad erg gemakkelijk en je bent al snel op hele mooie natuurlijke plekjes en de cultuurhistorische plaatsen in de buurt.

Op de fiets naar Ommen of Hardenberg in het Vechtdal

De fietsroute naar Hardenberg is erg de moeite waard. Fiets samen vanaf Landal De Vlegge, in minder dan 45 minuten naar de fraaie terrasjes van Hardenberg waarvan de mooiste aan de rivier De Vecht liggen. Ommen bezoek je in het hart van het Vechtdal, op de fietsroute naar Ommen heb je kans om zeldzame Brandrode Vechtdal runderen te spotten, geniet en wandel in Ommen over de kade, erg zijn gezellige terrasjes en in het streekmuseum in Ommen, dat gevestigd is in de molen ‘Den Oordt’, zie je oude voorwerpen uit de streek, klederdrachten en er wordt koffie en thee geschonken.

Fiets en wandel vlakbij door De Engbertsdijkvenen

Met de fiets ben je in minder dan 10 minuten bij het mooie en zeldzame hoogveen natuurgebied met heidevelden van Staatsbosbeheer, ‘De Engbertsdijkvenen’ (op 2,4 km). Wandel door dit natuurgebied over de speciaal daarvoor aangelegde houten paden of fiets de mooie fietstocht om het gebied die je voert langs het openluchtmuseum ‘Veenmuseum Westerhaar’ en heel veel mooie plekjes. Je fietst halverwege de route, in Langeveen, langs café Nobbenhuis waar je even afstapt voor een lekkere versnapering en waar je ook buiten in de tuin kunt zitten. Een heerlijk rondje om te fietsen dus!

Adres Landal De Vlegge

Valkenlaan 100, 7693 VG Sibculo, Nederland

Lees meer over de bestemming Overijssel


Uitstapjes in de buurt


Veelgestelde vragen over Landal De Vlegge

Ja, je mag één auto parkeren per vakantiebungalow. Voor overige auto's is ruimte om te parkeren op de centrale parkeerplaats.

Yep! Alle bungalows op Landal De Vlegge zijn rookvrij!


Ook interessant voor jou!


Scherpe Summerdeals

Summio Vakantiepark Reevallis

Vijlen, Limburg

  • Rustig bungalowpark op de Limburgse heuvels
  • Wandelen, fietsen, rust zoeken
  • Bungalows t/m 6 personen

Scherpe Summerdeals

Summio Vakantiepark Zeedijk

Herkingen, Zuid-Holland

  • Voor natuurliefhebbers
  • Rustig en zonder kinderanimatie
  • Duurzame bungalows t/m 7 personen

Oosterscheldepark de Stelhoeve

Wemeldinge, Zeeland

  • Kleinschalig recreatiepark in Zeeland
  • Aan de Oosterschelde
  • Cottages t/m 5 personen