Loading...

De beste vakantieparken in Groningen


 

Landal Landgoed Bourtange

Sellingen, Groningen

 • Bij vestingstad Bourtange en Duitse grens
 • Rust en natuur in Oost-Groningen
 • Luxe vakantiewoningen voor 2 t/m 8 personen

Bekijk het vakantieparkBeschikbaarheid en prijzen


 

Landal Natuurdorp Suyderoogh

Lauwersoog, Groningen

 • Huisjes aan het water
 • Bootverhuur
 • Bungalows voor 4 en 6 personen

Bekijk het vakantieparkBeschikbaarheid en prijzen


 

Siblu Camping Meerwijck

Kropswolde, Groningen

 • Kindvriendelijke camping aan Zuidlaardermeer
 • Overdekt zwembad, strand en jachthaven
 • Chalets en safaritenten t/m 6 personen

Bekijk het vakantieparkBeschikbaarheid en prijzen


 

Siblu Camping Lauwersoog

Lauwersoog, Groningen

 • Aan het Lauwersmeer in Groningen
 • Familiecamping
 • Tenten, mobile homes en chalets t/m 6 personen

Bekijk het vakantieparkBeschikbaarheid en prijzen


 

Landal De Wedderplassen

Wedde, Groningen

 • Oost-Groningen
 • Rustig vakantiepark en voorzieningen op het naastgelegen park
 • Vakantiehuizen voor 4, 6, 8 en 20 personen met sauna

Bekijk het vakantieparkBeschikbaarheid en prijzen


 

Summio Vakantiepark Emslandermeer

Vlagtwedde, Groningen

 • Waterrijk vakantiepark in Groningen
 • Vis- en kanovijver, wellness
 • Bungalows t/m 18 personen

Bekijk het vakantieparkBeschikbaarheid en prijzen


 

Dutchen Baayvilla’s

Lauwersoog, Groningen

 • Kleinschalig vakantiepark met luxe villa's aan het water
 • Een daguitje Schiermonnikoog is snel gemaakt
 • Accommodaties t/m 8 personen

Bekijk het vakantieparkBeschikbaarheid en prijzen


 

Roompot Glamping Lauwersmeer

Vierhuizen, Groningen

 • Kindvriendelijk glampen in Groningen
 • Bij Nationaal Park Lauwersmeer
 • Safari- en glampingtenten voor 2, 4 en 6-8 personen

Bekijk het vakantieparkBeschikbaarheid en prijzen


 

Summio Villapark Schildmeer

Steendam, Groningen

 • Kleinschalig villapark aan het Groningse Schildmeer
 • 9-Holes golfbaan / gratis sloep
 • Bungalows en villa's voor 4 en 6 personen

Bekijk het vakantieparkBeschikbaarheid en prijzen


Alle 9 vakantieparken in Groningen

Meer over vakantieparken in Groningen

Welk vakantiepark in Groningen moet je kiezen?

Zoek een vakantiepark in Groningen op thema. Dat is handig, want dan vind je sneller een park wat het beste voldoet aan al jouw vakantiewensen.

Vakantiepark Groningen per thema:

Gebruik het zoekfilter om meer voorzieningen en faciliteiten te selecteren voor jouw vakantiepark in Groningen

Groepsaccommodaties op vakantieparken in Groningen voor 8 t/m 18 personen

Zoek gemakkelijk op aantal persoons vakantiehuis en je krijgt het overzicht te zien van alle vakantieparken in Groningen met groepsaccommodaties die geschikt zijn voor jouw groep.

Best veel te ontdekken in de buurt van de vakantieparken in Groningen

In deze provincie in het noorden van Nederland ga je heerlijk onthaasten en Groningen stad heeft je erg veel te bieden. Naast oude pittoreske wierdendorpen en schilderachtige borgen, enorme landerijen, prachtige heerboerderijen en zelfs grote bossen en schitterende natuurparken, kun je er ook terecht voor vele vormen van watersport. De bruisende en bezienswaardige studentenstad Groningen heeft mooie markten, maak er een rondvaart in het oude centrum en geniet van de vele speciaalzaken in de oude binnenstad.

Waarom naar Groningen?

In Groningen kun je heerlijk onthaasten. Enkele voorbeelden: met de (gehuurde) boot varen door de veenkoloniën en langs turfstekerijen; wandelen op het wad en genieten van de zuivere lucht en de eindeloze verten; knusse dorpjes bezoeken met leuke kleine winkeltjes; fietsen langs oude beekdalen en door vogelrijke bossen; kunst en cultuur genieten in een van de schitterende musea of schouwburgen; heerlijk eten in een van de 10 Michelinrestaurants in en om de stad Groningen.

Tips voor uitstapjes

Ga in het noorden van de provincie Groningen een dagje (of een nachtje) wadlopen. De enorme weidsheid van het wad zal je imponeren. Bezoek een van de vele kleine slaperige dorpjes die op wierden (terpen) liggen. Ga eens kijken in de oude vestingstad Bourtange. Maak een leuke fietstocht door het oude Groningse landschap met zijn afwisseling van bossen, weilanden en grote akkers. In de provincie Groningen vind je de rust en de ruimte om te recreëren.

Nederlands grootste botanische tuin

Een bezoek aan Nederlands grootste botanische tuin is een geweldige belevenis. Je wandelt als het ware door verschillende continenten en landen van Nederland naar Engeland in Europa tot China in Azië. De Hortus Botanicus van Haren bezit een grote vlinder- en bijentuin. Misschien zie je wel reeën in het grote Pinetum (naaldbomenwoud), of ontdek je de prachtige kievitsbloem in het gras van het weidegebied.

Museum Vosbergen

Ben je geïnteresseerd in muziek en muziekinstrumenten, dan loont het om naar het unieke Museum Vosbergen te gaan. Daar kun je meer dan 800 muziekinstrumenten bewonderen en beluisteren. Sommige zijn wel 3500 jaar oud, andere zijn juist heel modern. Ze komen van over de hele wereld en hebben soms exotische namen. Het museum is gehuisvest in een schitterende witte villa gelegen op landgoed Vosbergen in Eelde.

DoeZoo in Leens

Een geweldig uitje met kinderen tot 16 jaar (maar zeker ook leuk voor ouderen) is de DoeZoo in Leens, ca 30 Km noordwestelijk van Groningen. Deze insektentuin is een van de weinige waar je zelf slangen en dieren mag vasthouden en aaien. Durf jij dat? Je kunt ze dan van dichtbij bekijken. Verwacht hier geen leeuwen en olifanten, maar wel dieren zoals sprinkhanen, allerlei hagedissen, veel soorten insecten en spinnen. Probeer eens een insectenhapje in het restaurant, je zult verbaasd zijn dat dat zo goed smaakt.

Vestingstadje Bourtange

Op de grens van Duitsland en Nederland ligt het mooie vestingstadje Bourtange. Hier komt de geschiedenis weer tot leven. Je kunt er griezelen bij het Houten Paard, een martelwerktuig, de rosmolen en de standerdmolen die er naast staat bekijken en vergeet de secreten boven de grachten niet. In de zomer wordt er iedere zondagmiddag om 3 uur een demonstratie kanonschieten gehouden. Het dorp kent diverse leuke winkeltjes in evenzovele bijzondere gebouwtjes en twee gezellige restaurantjes.

De hoofdstad Groningen

De stad Groningen met zijn groot en divers winkelaanbod, is in de eerste plaats een studentenstad met veel vertier voor jonge mensen. Er zijn talloze terrasjes en kroegen en zelfs 24-7 cafés en vele betaalbare eettenten met en zonder menukaart. Het markante vrij toegankelijke en nieuwe Forum kent diverse bioscopen (zelfs één op het dak), en het gebouw heeft het hoogste dakterras van de stad. Gebruik eens een kop koffie in de schitterende ambiance van Grand Café Prinsenhof en wandel daarna op je gemak door de aangrenzende, prachtig aangelegde bloemrijke Prinsentuin.

Hofjes in de stad.
Heb je even genoeg van de hectiek om je heen, loop dan eens binnen in een van de oude goed bewaarde hofjes. In deze paradijsjes van rust vonden de minder bedeelden in vroeger eeuwen een huisje, maar nu wonen er vaak jonge lui.

Martinitoren beklimmen.
Natuurlijk bezoek je de Martinitoren met zijn 300 traptreden met als beloning een spectaculair uitzicht op de omgeving van de stad, de ommelanden.

Markten in het centrum.
De Vismarkt huisvest op dinsdag, vrijdag en zaterdag een warenmarkt en op zondag staan er vaak kramen met antiek en rariteiten. Rondom het plein vind je allerlei horecagelegenheden.

Groninger museum.
Het Groninger museum is een kunstwerk op zich en beslist een bezoek waard.

Andere interessante plaatsen in de provincie

In het mooi gerestaureerde Appingedam kun je een leuke boottocht maken door het stadje, waarbij je behalve onder talloze bruggetjes ook onder de hangende keukens door vaart. Het raadhuis uit de vroege 17e eeuw is geheel in zijn oude luister hersteld. De derde havenstad van Nederland, Delfzijl, toont in het MuzeeAquarium de misschien wel zwaarste schelp ter wereld (200 Kg), maar heeft ook een bijzonder leuk museumhuisje: “t’Hoeske van opoe Iet” met een zevental stijlkamers uit overgrootmoederstijd. Voor gezinnen met jonge kinderen is er in Ter Apel “Wonderwereld”, een klein sprookjespark met een dierentuintje waarin je o.a. apen, uilen en diverse vogels ziet. Je kunt er leuk spelen en ontdekken.

In het zeehondencentrum maak je kennis met zeehonden en andere zeedieren. Je leert er van alles over de milieuvervuiling door plastic op het wad. Je kunt er op safari met de Happy Seal, een kleine rondvaartboot en meehelpen zeehonden weer vrij te laten, of zeehonden spotten op het wad, of onder begeleiding een wandeling maken over het wad.

Natuurparken in Groningen

Sinds 2016 is het Nationaal Park Lauwersmeer een Dark Sky Park. Hier kun je nog ervaren hoe de hemel er uit ziet zonder de lichtvervuiling van onze moderne steden. Leer hier van de gids de sterrenbeelden te herkennen als het echt pikkedonker is, terwijl je de geheimzinnige geluiden van het wad hoort . Er is zelfs een kans dat je er het Noorderlicht kunt zien. Op Terschelling vind je natuurpark de Boschplaat dat eveneens een Dark Sky Park is.

Paterswoldsemeer, strandjes en paviljoens

Het Paterswoldsemeer is hèt recreatiemeer van de stad Groningen. Vanaf het centrum ben je met de bus in ongeveer 15 minuten bij het meer en parkeerplaatsen zijn er overal ruim en voldoende. Aan de noordkant van het meer, bij paviljoen Kaap Hoorn, is een prachtig zandstrand waar de kinderen ook heerlijk spelen in de mooie grote vrij toegankelijke speeltuin. Dit is fijne plek om in de zomer even te relaxen onder de bomen. Snacks haal je er ook en je mag er barbecueën. De afgelopen jaren zijn er diverse nieuwe fraaie paviljoens bijgekomen aan de zuidkant van het meer. Het Paterswoldsemeer heeft een oppervlakte van bijna 3 km² en leent zich erg goed voor waterrecreatie. Huur een zeilboot bij Jachthaven Zuidwesthoek en je hebt een geweldige dag op het meer waar je kunt aanmeren bij diverse eilandjes en natuurlijk de paviljoens. vanaf het meer kun je via een sluis naar de stad Groningen varen maar dat kan eigenlijk alleen met een motorboot i.v.m. de vele bruggen op de route.

Zoek snel een mooi vakantiepark in Groningen en gebruik het filtermenu

Ontdek alle mogelijkheden in Groningen en gebruik het zoekfilter om meer voorzieningen en faciliteiten te selecteren voor jouw vakantiepark in Groningen


Veelgestelde vragen over Groningen

Zoek je een mooi vakantiepark om met je groep in Groningen te verblijven? Bekijk dan Roompot Emslandermeer, want daar boek je mooie ruime vakantiebungalows t/m 18 personen.

Dan kunnen we je het kindvriendelijke Landal park Natuurdorp Suyderoogh aanraden. Hier geniet je van de schone zeelucht aan het mooiste meer van Groningen!


Leuke uitstapjes in Groningen

Zeehondencentrum Pieterburen

Bezoek Zeehondenopvang Pieterburen en je ziet heel veel kleine en grote zeehonden die er verzorgt worden om op te knappen. Zijn de zeehonden weer beter en gezond, dan gaan ze weer terug naar hun leefgebied, de Waddenzee.

Dinopark Landgoed Tenaxx

Even er op uit en genieten in de Groningse natuur van Landgoed Dinopark Tenaxx. Wandel over het grote landgoed en onderweg kom je wel 20 levensgrote dino's tegen die brullen. Op het dinopark is van alles te doen van boogschieten tot survivallen.

Museum Landgoed Fraeylemaborg

Even kunst & cultuur snuiven, bekijk de pracht en praal van de rijken van vroeger en wandel over het grote landgoed van Museum Landgoed Fraeylemaborg.

Vesting Bourtange

Ga terug in de tijd en waan je in het jaar 1742! Vestingstad Bourtange is compleet gereconstrueerd en prachtig en bezienswaardig om te bezoeken. Bourtange werd nooit ingenomen en tegenwoordig is het een toeristische attractie. Bekijk, ervaar en geniet!

Thermen Bad Nieuweschans

Kom tot rust in de Noordse sferen van thermen Bad Nieuweschans. De heilzame thermaalbaden zijn gevuld met natuurlijk bronwater en zijn daarmee goed voor lichaam en geest. Om de ervaring compleet te maken zijn er zeer veel verschillende saunacabines en kun je beauty- en massagebehandelingen boeken. Geniet na een ontspannen dag van een heerlijk diner bij Waters of the World.

DoeZoo

DoeZoo is een aantrekkelijk daguitje om met de kinderen te bezoeken. Leer hier van alles over deze nuttige beestjes en de kinderen kunnen er heerlijk spelen en ontdekken.