Loading...

De beste vakantieparken in Flevoland


Tot 25% korting

 

EuroParcs Zuiderzee

Biddinghuizen, Flevoland

 • Familiepark aan het Veluwemeer
 • Strand, jachthaven, overdekt zwembad
 • Vakantiehuizen t/m 12 personen

Bekijk het vakantieparkBeschikbaarheid en prijzen


 

Center Parcs De Eemhof

Zeewolde, Flevoland

 • MEGA zwemparadijs en 5 restaurants op het park
 • Paradijs voor waterliefhebbers
 • Cottages t/m 12 personen

Bekijk het vakantieparkBeschikbaarheid en prijzen


 

Landal Waterparc Veluwemeer

Biddinghuizen, Flevoland

 • Rustig vakantiepark aan het Veluwemeer
 • Watersport, overdekt zwembad, speelkasteel
 • Ruime villa's t/m 22 personen en appartementen

Bekijk het vakantieparkBeschikbaarheid en prijzen


 

RCN Vakantiepark Zeewolde

Zeewolde, Flevoland

 • Veluwemeer met eigen strand en jachthaven
 • Maatschappelijk betrokken
 • Bungalows t/m 24 personen

Bekijk het vakantieparkBeschikbaarheid en prijzen


 

Monda Recreatieoord Veluwe Strandbad

Elburg, Flevoland

 • Eigen zandstrand
 • Gelegen aan het Veluwemeer
 • Bungalows t/m 10 personen

Bekijk het vakantieparkBeschikbaarheid en prijzen


 

Monda Aqua Centrum Bremerbergse Hoek

Biddinghuizen, Flevoland

 • Veel waterrecreatie direct aan het Veluwemeer
 • Strand met speeleiland, jachthaven
 • Strandhuisjes, trekkershutten en meer t/m 7 personen

Bekijk het vakantieparkBeschikbaarheid en prijzen


 

Resort De Parel

Zeewolde, Flevoland

 • Resort in de natuur met veel luxe en comfort
 • Beach bar, suppen, hottubs
 • Luxe safaritenten met Kamado barbecue t/m 7 personen

Bekijk het vakantieparkBeschikbaarheid en prijzen


 

Molecaten Park Flevostrand

Biddinghuizen, Flevoland

 • Binnen- en buitenzwembad
 • Jachthaven en bootverhuur
 • Accommodaties t/m 6 personen

Bekijk het vakantieparkBeschikbaarheid en prijzen


 

Landal Marker Wadden

Lelystad, Flevoland

 • Stap op de boot én beleef
 • Met WoW-factor in Flevoland
 • Bijzondere eilandhuisjes t/m 5 personen

Bekijk het vakantieparkBeschikbaarheid en prijzen


Alle 9 vakantieparken in Flevoland

Meer over vakantieparken in Flevoland

Welk vakantiepark in Flevoland moet je kiezen?

Zoek een vakantiepark in het waterrijke Flevoland op thema. Dat is handig, want dan vind je sneller een park wat het beste voldoet aan al jouw vakantiewensen.

Vakantiepark Flevoland per thema:

Vakantieparken in Flevoland met groepsaccommodatie

Wil je samen met een groep weg en heerlijk genieten op een vakantiepark in Flevoland? Bekijk dan snel alle vakantieparken in Flevoland met groepsaccommodaties.

Flevoparken met grote bungalows:

Gebruik het zoekfilter om meer voorzieningen en faciliteiten te selecteren voor jouw vakantiepark in Flevoland

Lekker veel te ontdekken in Flevoland

Als toerist voel je in Flevoland de vrijheid en de uitgestrekte ruimte ademt een sfeer van rust en ontspanning. Bekijk eens de vakantieparken in Flevoland voor een bijzondere vakantie in Nederland! Verken en ontdek onze waterrijke provincie Flevoland en je zult zien dat Flevoland je heel veel interessants te bieden heeft op vakantie- en recreatiegebied. Een vakantie naar Flevoland is erg aantrekkelijk voor de watersportliefhebbers. Vissen, zeilen, surfen of gewoon lekker zonnen op de mooie stranden van Flevoland.

Wist je dat Flevoland wel 4 meter onder NAP ligt, dat er een aantal bijzondere natuurparken zijn zoals de Oostvaardersplassen en dat Flevoland een aantal erg leuke daguitjes te bieden heeft zoals het Aviodome, Walibi World en Bataviastad? Flevoland heeft ook een aantal aantrekkelijke campings en vakantieparken die veelal aan de randmeren liggen. Lees meer over Flevoland en misschien is dit dan de provincie voor je nieuwe vakantiebestemming in Nederland!

Waarom een vakantiepark in Flevoland

Als je van eindeloze verten houdt en op 4 meter beneden de zeespiegel van de ruimte wilt genieten, ja, dan ga je naar Flevoland. Je vindt er behalve moderne nieuw ingerichte steden als Almere en Lelystad, ook eeuwenoude stadjes op de voormalige eilanden Schokland en Urk, prachtige natuurgebieden, zoals de Oostvaardersplassen en enorme loofbossen. Je kunt er uren fietsen door uitgestrekte polders en bossen, genieten van vele soorten watersport of zonnen aan het strand. Op het water in Flevoland kun je heerlijk suppen (peddelen op een plank), wakeboarden (soort van waterskiën op een plank over en langs hindernissen), zeilen, kanoën, surfen, varen, of lekker rustig aan het strand van de zon genieten. Breng ook een bezoek en koop wat lekkers bij één van de vele boerderijwinkels en je maakt snel een gezellig stedentripje naar Amsterdam of Utrecht.

De leukste attracties en daguitjes van Flevoland

Als je een vakantiepark in Flevoland boekt, dan wil je vast ook wel een daguitje maken. In Flevoland hoef je niet ver te zoeken voor een interessante dagattractie of een gezellig daguitje met het hele gezin. Wandel door de natuurgebieden, neem zeilles en bezoek een aantal van de leukste attractieparken van Nederland!

Walibi Holland is top voor een daguitje

In Biddinghuizen vlak achter de dijk van Oostelijk Flevoland vind je het sensationele attractiepark Walibi. Met meer dan 25 vaak spectaculaire attracties, o.m. diverse achtbanen, een trekpleister voor jong en oud. De Goliath is maar liefst tot 46 meter hoog en meer dan een kilometer lang. Je gaat met een snelheid van meer dan 100 Km naar beneden en in de Condor ga je wel vijf keer over de kop. Maar je kunt in Walibi ook skydiven en een vrije val maken of je laten lanceren in het Xpress Platform en de hoge G-krachten op je voelen inwerken. Ben je minder sensatiebelust, ook dan is er in Walibi veel te beleven voor jong en oud.

Batavia Stad Fashion Outlet met 150 winkels

In Batavialand vlak bij Lelystad op Oostelijk Flevoland liggen twee attracties dicht bij elkaar: Batavia Stad, een Fashion Outlet Centre waar je soms voor weinig geld kleding en schoenen kunt kopen, en het Batavia Replica Museum, waar je een geheel nagebouwd 17e eeuws koopvaardijschip kunt bewonderen dat afgemeerd ligt aan de Oostvaardersdijk. Met dit schip voer men in de 17e eeuw van de haven van Amsterdam naar Oost-Indië (dat nu Indonesië heet) en haalde daar specerijen, katoen en tabak. De reis duurde soms wel acht maanden en was beslist niet zonder gevaren. Je krijgt een goed beeld van de ontberingen die de bemanning moest doorstaan. Het leven aan boord was bepaald geen pretje. Probeer de nauwe kooien, waarin de scheepslui sliepen maar eens uit.

De Oostvaardersplassen met ruige grasvlaktes en wilde dieren!

De Oostvaardersplassen (alleen op zich al 60 km2) vormen samen met o.a. het Markermeer en de daarin aangelegde waddeneilanden een waar vogelparadijs. Samen zijn ze het jongste nationaal natuurgebied van Nederland. Je ziet in de Oostvaardersplassen ook veel soorten roofvogels vliegen. Maar er zijn ook grote kuddes heckrunderen, konikpaarden en edelherten, die er samen voor zorgen dat het land niet volgroeid met struiken en bomen.

Voor een dagje natuur kun je contact opnemen met de boswachterij in Lelystad.

Luchtvaartmuseum Aviodrome

Het grootste Nederlandse museum voor lucht- en ruimtevaart vind je in Themapark Aviodrome in Lelystad bij de luchthaven. Hier staat een groot aantal (soms hele grote) vliegtuigen en ruimtevaarttuigen, zoals satellieten, de Gemini capsule die gebruikt werd voor een bezoek aan de maan, Marsverkenners, een levensecht model van het ruimtestation waarin André Kuipers een half jaar om de aarde draaide en diverse andere toestellen.

Vlinders kijken in de Orchideeën Hoeve

In Luttelgeest (Noordoostpolder) in de Orchideeën Hoeve fladderen wel 2000 prachtige tropische vlinders, maar je ziet er ook grote groene leguanen. Deze kleine dierentuin maakt vooral op de wat jongere kids een onvergetelijke indruk.

PIT Veiligheidsmuseum in Almere

Het PIT museum in Almere in de westhoek van Zuid-Flevoland is aantrekkelijk voor iedereen. Het is helemaal gewijd aan politie, brandweer en ambulance en aan veiligheid. Kom kijken hoe dappere vrouwen en mannen soms met gevaar voor eigen leven hun werk doen. Speel een van de vele interactieve games of test of jij ook geschikt bent voor bijvoorbeeld de brandweer.

Bekijk zandsculpturen bij Zandverhalen

In Elburg (net even buiten Flevoland op de Veluwerand) bevindt zich Zandverhalen. Hier zijn vele bijbelverhalen spectaculair vorm gegeven in meer dan 300 zandsculpturen op een oppervlakte van een voetbalveld in een enorme hal.

Maak een rondvlucht boven Flevoland!

Niet goedkoop, maar wel heel spectaculair: een rondvlucht boven Flevoland. Op diverse plaatsen in en rond Lelystad en in de Noordoostpolder bestaat die mogelijkheid. Vaak voor max 4 personen. Ook geschikt voor mindervaliden.

Lelystad, de hoofdstad van Flevoland

Behalve de hierboven reeds genoemde attracties, het Nationaal Lucht- en ruimtevaartmuseum, Batavialand met het Batavia Replicamuseum en de natuurparken kun je in Lelystad ook je kartbrevet halen. Er zijn al karts voor kinderen vanaf 5 jaar. Volwassenen kunnen kiezen uit meerdere soorten karts, waarvan sommige wel 120 Km per uur gaan. Je kunt ook gaan shoppen in het Outlet Centre of in een van de vele speciaalzaken in de stad zelf.

Maar naar Lelystad kom je toch in de eerste plaats om te genieten van de natuur, de ruimte, de schone lucht en de weidse verten.

Heb je toch behoefte aan drukte na al die rust, dan ben je zo in Amsterdam, of Utrecht of aan een van de vele stranden en strandjes.

Andere interessante plaatsen in Flevoland

Hoewel de provincie Flevoland nog zo jong is, valt er toch veel te genieten van oude stadjes. Zo zijn er de voormalige eilanden Urk en Schokland. In Urk bruist het nog van leven, vooral aan de haven. Er zijn vele visrestaurantjes. Een wandeling door het stadje waar de straatjes kriskras door elkaar lopen geeft een aardig beeld van hoe men vroeger leefde. Nadat Koning Willem III Schokland liet ontruimen in 1855, vanwege de enorme afkalving van het eiland door een storm, wonen er nu nog maar vijf mensen. Het Museum Schokland vertelt de geschiedenis van dit eeuwenoude stukje land. Je kunt er ook de gesteententuin bezoeken met exemplaren uit de ijstijden.

Biddinghuizen op Oostelijk Flevoland is beroemd vanwege Lowlands, het alom bekende popfestival.

Op de Veluwerand liggen de schilderachtige stadjes Harderwijk, (dat meer biedt dan alleen een dolfinarium) en Elburg. Je kunt er door de oude stad slenteren, en nog steeds van heerlijke paling genieten.

Natuurparken in de provincie Flevoland

Gedeeltelijk gelegen op Flevoland, beslaat het Nationaal Park Nieuw Land bijna 300 km2 en is daarmee het grootste aangelegde natuurpark ter wereld. Onder het park vallen de Oostvaardersplassen, de Lepelaarsplassen, maar ook de Marker Wadden en het Markermeer. Het Nationaal Park Nieuw Land is open voor het publiek tussen zonsopgang en zondondergang en gratis.

Bijzonder is ook de Groene Kathedraal in de stadsbossen van Almere. Het is een buitenkunstwerk van conceptueel kunstenaar Marinus van den Boezem. Op basis van het bouwschema van de kathedraal van Reims heeft hij populieren geplant in de vorm van een kathedraal, terwijl in een aangrenzend perceel juist de bomen en struiken zijn gekapt in dezelfde vorm.

Indeling van Flevoland

De jongste provincie van Nederland bestaat op de voormalige eilanden Urk en Schokland na geheel uit droogmakerijen. Het is een hele open provincie met uitgestrekte poldervlakten. Oostelijk en Zuidelijk Flevoland vormen samen het grootste kunstmatige eiland ter wereld. Flevoland kent grote nieuwe natuurgebieden zoals de Oostvaardersplassen, de Lepelaarplassen en de Hortsenwold. In het naastgelegen Markermeer worden de Marker Wadden aangelegd, kunstmatige eilanden, bedoeld als broedgebied voor vogels. Bij Biddinghuizen bevindt zich pretpark Walibi. Op de randmeren van Flevoland is veel watersport.

Zoek snel een leuk vakantiepark in Flevoland

Gebruik het zoekfilter om meer voorzieningen en faciliteiten te selecteren voor jouw vakantiepark in Flevoland


Veelgestelde vragen over Flevoland

Jazeker! Hou je van luxe en comfort, kies dan voor EuroParcs Zuiderzee met luxe villa's en chalets, restaurant én jachthaven, of laat je oog eens vallen op Landal Waterparc Veluwemeer voor een luxe vakantie aan het Veluwemeer.

Als je met kinderen gaat boeken, dan zijn de kindvriendelijke parken in Flevoland natuurlijk erg aan te raden. Bekijk snel de meest kindvriendelijke vakantieparken in Flevoland voor een superleuke vakantie met de kids!


Leuke uitstapjes in Flevoland

Winterdroom in de Orchideeën Hoeve

Magisch indoor winterspektakel in de Orchideeën Hoeve te Luttelgeest! Sfeervolle kerstverlichting, een echte kerstmarkt en live muziek.

Pantropica

Kleurrijk genieten van heel veel bloemen en planten, tropische vogels vliegen er rond, je ziet alpaca's, leguanen en schildpadden en in de grote tropische binnenspeeltuin beleven de kinderen veel avontuur en sensatie!

Luchtvaartmuseum Aviodrome

Vliegtuigliefhebbers komen graag in het Luchtvaartmuseum en voor kinderen is het Aviodrome een bijzonder avontuur. Er staan veel vliegtuigen opgesteld en bij het Aviodrome kun je naast heel veel zien ook veel beleven in het 4D filmtheater, de vliegsimulator is geweldig en voor de kinderen zijn er diverse speelmogelijkheden.

Walibi Holland

Walibi! Super tof attractiepark met mega snelle en spannende attracties voor de thrill seekers en gezinsattracties voor alle leeftijden. Op het park zijn wel 30 attracties van achtbanen tot reuzenrad. Walibi-Holland is een heerlijk uitstapje dat je je nog lang zult herinneren!