Dit Landal vakantiepark ligt op de Utrechtse Heuvelrug!

De beste vakantieparken in Utrecht

 

Landal Amerongse Berg

Overberg, Utrecht

 • Cateringservice en broodjes-service
 • Fietst in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug
 • Luxe vakantiehuizen met sauna en jacuzzi t/m 12 personen
Bekijk het vakantiepark Beschikbaarheid en prijzen
 

EuroParcs Resort Utrechtse Heuvelrug

Maarn, Utrecht

 • Midden in de natuur van de Utrechtse Heuvelrug
 • Recreatiemeertje met zandstrand vlakbij
 • Buitenbad en ‘nieuw’ binnenzwembad
Bekijk het vakantiepark Beschikbaarheid en prijzen
 

Molecaten Park Landgoed Ginkelduin

Leersum, Utrecht

 • Utrechtse Heuvelrug
 • Overdekt zwembad, sauna en bistro
 • Accommodaties t/m 34 personen
Bekijk het vakantiepark Beschikbaarheid en prijzen
 

Succes Holidayparcs De Ossenberg

Overberg, Utrecht

 • Hollandse hits, darten en bingo-avonden
 • Voordelig vakantiedorp bij Veenendaal
 • Buitenzwembad, eetcafé & Kids Club
Bekijk het vakantiepark Beschikbaarheid en prijzen
Najaarsaanbieding
 

RCN Vakantiepark Het Grote Bos

Doorn, Utrecht

 • Midden in een groot bos op de Utrechtse Heuvelrug
 • Vakantiekerk op het vakantiepark
 • Gevarieerd aanbod aan accommodaties
Bekijk het vakantiepark Beschikbaarheid en prijzen
 

Vakantiepark De Thijmse Berg

Rhenen, Utrecht

 • Aan de voet van ‘Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug’
 • Rustig en veelzijdig huisdiervrij vakantiepark
 • Verwarmd buitenzwembad, spraypark en binnenspeeltuin
Bekijk het vakantiepark Beschikbaarheid en prijzen

Alle 6 vakantieparken in Utrecht

Meer over vakantieparken in Utrecht

Waarom naar Utrecht

In Utrecht is er voor iedere toerist wat wils. Misschien houd je van dwalen door bossen en heuvels of van prachtige uitzichten (denk aan de Pyramide van Austerlitz), of geniet je liever van wind en water op de Loosdrechtse Plassen of vaar je graag over een van de Utrechtse stadsgrachten. Je kunt ook gaan uitwaaien op de fiets langs weidse groene graslanden en door leuke kleine plaatsjes toeren. Mogelijk trekken de uiterwaarden langs de Rijn of de Lek je meer, waar je heckrunderen, schotse hooglanders en wilde konikpaarden tegen komt.

Zelfs een uitje naar een andere grote stad, als je de stad Utrecht al “gedaan” hebt, behoort tot de mogelijkheden. Zo ben je in Utrecht nooit ver van Amsterdam of Den Bosch.

Tips voor uitstapjes in de Provincie

Genoeg uitstapjes en daguitjes in de provincie Utrecht. Bezoek interessante musea, dierenparken en prachtige natuurgebieden. In Utrecht valt er altijd wel wat te beleven en de watersport- en recreatiegebieden zijn er erg goed.

De geschiedenis komt tot leven in het openluchtmuseumpark Archeon in Alphen aan den Rijn. Hier in het Archeon kun je zelf varen in een heuse boomstamkano of zelf vuur maken met een vuursteen. In het Castellum Hoge Woerd in De Meern, leer je alles over de Romeinen die hier 2000 jaar geleden aankwamen. Je kunt er o.a. een Romeinse wachttoren beklimmen, maar ook gewoon de pony’s borstelen. Ook leuk is een dagje zeilles met het hele gezin op de Loosdrechtse Plassen, waar je ook een boot kunt huren. Daarmee kun je de stad Utrecht verkennen op een andere manier of gaan varen op de Vecht. Ook het Nationaal Militair Museum is een bezoek waard. Kinderen kunnen hier zelf buskruit maken, en bijvoorbeeld straaljagers, raketten en tanks bewonderen.

Bezoek bij een onverhoopte natte dag eens een van de talloze musea die de provincie Utrecht rijk is. De zaterdagmarkten in de stad Utrecht zijn geliefd bij toeristen uit binnen- en buitenland. Maar ook de vele aparte winkeltjes en de gezellige terrasjes langs de grachten lokken talloze toeristen.

De Leukste attracties in de provincie

1. De Oude Hollandse Waterlinie.

Nederland is in het verleden betrokken geweest bij vele oorlogen, vooral met Frankrijk. Men verdedigde zich door een deel van het land onder water te laten lopen, waardoor de vijandelijke troepen niet verder konden. Dwars door de provincie Utrecht loopt (bijna onzichtbaar) van Noord naar Zuid de Oude Hollandse Waterlinie. Onzichtbaar, op een negental vestingsteden na. Denk aan Muiden (met het Muiderslot), aan Oudewater (met zijn heksenwaag), Schoonhoven (de molens van Kinderdijk zijn vlakbij). Met de veerpont kun je daar de Lek oversteken en het oude vestingstadje Nieuwpoort bezoeken.

2. Het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soest.

In het NMM, met een overdekte oppervlakte van bijna 3 voetbal-velden, loop je langs allerlei oorlogsmaterieel, zoals tanks, straaljagers, helikopters en raketten. Je kunt er ook zwaarden en zelfs knotsen bewonderen. In de “Xplore”-ruimte kun je plaatsnemen in de cockpit van een vliegtuig (een vluchtsimulator) en raketten afvuren op de vijand. Het NMM is zo een van de spectaculairste attracties van Nederland. Je mag er ook zelf buskruit maken. Vergeet vooral ook niet om Bunker 83 in te gaan. In deze levensechte escaperoom maak je kennis met de dreiging van de Koude Oorlog, toen Rusland en het Westen lijnrecht tegenover elkaar stonden. Heel spannend.

3. Ouwehands Dierenpark in Rhenen

De misschien wel duurste dieren van de wereld (de reuzenpanda’s van Rhenen) zijn inmiddels wereldberoemd. Ze kosten jaarlijks 1 miljoen euro. Deze trage, goedmoedige troetelberen uit China moeten in Rhenen zorgen voor nageslacht om de soort voor uitsterven te behoeden. Maar Ouwehands dierenpark in Rhenen heeft meer. Leer ook de bonobo’s beter kennen. Zij gebruiken seks zoals wij elkaar een hand geven. Hun splinternieuwe verblijf werd onlangs in 2020 door Jane Goodall geopend. Je kunt hier in Rhenen zelfs neuzen met een van de ijsberen.

Kinderen kunnen in Ouwehands Dierenpark naar hartenlust klauteren en spelen in de grootste apenkooi van Europa.

4. Watersporten op de Loosdrechtse Plassen.

De Loosdrechtse Plassen maken deel uit van een groot en schitterend plassengebied: de Wijdemeren. Hier kun je op het water in een gehuurde boot, kano of sloep, al dan niet elektrisch aangedreven, in alle rust genieten van de natuur, of toeren langs prachtige landgoederen met beeldschone landhuizen aan de Vecht. Maar je kunt er ook actief op uit gaan. In een dag kun je op de Loosdrechtse Plassen leren suppen (staand peddelen op een plank), zeilen of windsurfen. Je kunt er ook wakeboarden: je staat dan ook op een plank op het water en wordt aan een kabel over hindernissen getrokken. Heb je al eens een waterski of waterfiets gehuurd en op een zonnige dag van de koelte op het water genoten ? Een tocht met een rondvaartboot voert je langs prachtige natuur, langs vele bezienswaardigheden en door pittoreske plaatsjes als Loenen en Vreeland.

De hoofdstad Utrecht

Als je niet met de trein komt, maar met de auto, zijn er in de stad Utrecht liefst vier transferia. Voor slechts € 6,- parkeer je je auto de hele dag en krijg je tevens kaartjes voor 5 personen voor al het openbaar vervoer. De stad Utrecht, ook wel “Domstad” genoemd, naar de Domtoren die sinds 1674 los staat van de Dom doordat een verwoestende tornado toen het middenschip van de Dom vernietigde. Een klim naar de top van de toren, lange tijd het hoogste gebouw in Nederland, is een must voor iedere bezoeker van Utrecht. Maar Utrecht heeft veel meer te bieden, zo kent de stad Utrecht talloze gezellige terrasjes en eetgelegenheden langs de vele grachten. Beroemd is de Oudegracht met zijn werven en kades. De schitterende Botanische Tuinen van Utrecht, gelegen rond Fort Hoofddijk, horen bij de oudste in de wereld. Je vindt hier o.a. een thematuin, een insectentuin en allerlei kassen met veel exotische planten en struiken. In het spoorwegmuseum zie je hoe de trein onze wereld heeft veranderd. In het Techlab van het Spoorwegmuseum ontdekken kinderen van alles over techniek. Het museum Speelklok biedt een schitterend en boeiend overzicht van allerlei orgels, speeldozen, draaiorgels.

Andere interessante plaatsen en bezienswaardigheden in de provincie

Voor een dagje uit is Amersfoort een leuke plaats. Je kunt er slenteren langs de beroemde muurwoningen, gebouwd op en langs de voormalige stadsmuur. In de Kamperbinnenpoort zit nog een mezekouw. Die heeft zes gaten van waaruit men vroeger kokende pek naar beneden gooide om aanvallers af te slaan. Het Belgenmonument is het grootste bakstenen monument in Nederland. Het is gebouwd door Belgische vluchtelingen tijdens de Eerste Wereldoorlog. In Maarssen vind je het landgoed Goudestein met zijn koetshuis en het Vechtmuseum. Kasteel de Haar in Haarzuilens is het grootste kasteel van Nederland. Dit on-Nederlandse kasteel is in 1892 herbouwd op de ruïnes van het oorspronkelijke kasteel en gelegen in een schitterend park. In het oude vissersdorp Spakenburg kun je genieten van oude klederdrachten, paling proeven of een ander visje en een boottocht maken op een echte botter.

Natuurparken in Utrecht

Het veenweidegebied “Nationaal Landschap Arkenheem-Eemland” is uniek voor Nederland. Het ligt tussen Nijkerk, Amersfoort, Baarn en Bunschoten. Hier hoor en zie je veel vogels, zoals de grutto en de kievit, zeldzame planten, bochtige sloten en romantische boerderijen. Vooral een wandeling langs het riviertje de Eem is een belevenis.

Met 100 km² is het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug een van de grotere natuurparken van Nederland. Je kunt op de Utrechtse Heuvelrug reeën, dassen en hagedissen spotten. Ook de vos laat zich soms overdag zien. Het ligt tussen de Grebbeberg in het zuiden en het Gooimeer in het noorden. Je kunt er heerlijk fietsen door dichte bossen, open heidevelden, langs uiterwaarden en grote landschapsparken. Een wandeling met de boswachter leert je veel over de natuur en maakt de kans dat je wild ziet veel groter dan wanneer je alleen gaat..


Leuke uitstapjes in Utrecht

Thermen Soesterberg

Lekker wegdromen op de massagetafel, culinair en bewust dineren, ontspannen in de baden, op het Quality Wellness Resort Thermen Soesterberg zul je het allemaal gaan ervaren. Dit is pure authentieke wellness waar lichaam en geest samenkomen om te genieten van intense ervaringen.

De Kartfabrique

Voel de F-1 coureur in je opkomen en laat de adrenaline even flink door je lichaam gieren. Op de snelle kartbaan van De Kartfabrique in Utrecht race je heats van 10 minuten en je kunt er ook Lasergamen en ontsnappen van Prison Island. Een super cool daguitje dus en reserveren is aanbevolen!

Ouwehands Dierenpark

Op Ouwehands Dierenpark valt er zo veel te ontdekken en te leren over dieren vanuit de hele wereld. De indrukwekkend Silverback, de grote oren en slurven van de Olifanten en de blik van de mannetjes Leeuw zullen de kinderen voor altijd bij blijven!

Spoorwegmuseum

Ontdek en ervaar de prachtige wereld en de geschiedenis van de Nederlandse spoorwegen. Het Spoorwegmuseum is nostalgisch genieten met evenementen, attracties en tentoonstellingen. Laat je verrassen en geniet van dit prachtige museum aan het spoor!