Vakantiehuis met eigen sloep!

De leukste vakantieparken in en rond Giethoorn

 

Vakantiepark Waterstaete

Ossenzijl, Overijssel

 • Gloednieuw vakantiepark in Overijssel
 • Villa’s aan het water met eigen aanlegsteiger
 • Boek tussen april en november en de sloep ligt bij aankomst al voor je klaar
Bekijk het vakantiepark Beschikbaarheid en prijzen
 

Waterpark Belterwiede

Wanneperveen, Overijssel

 • Tussen de mooiste meren van Overijssel
 • Ruime villa's
 • Eigen aanlegsteiger
Bekijk het vakantiepark Beschikbaarheid en prijzen
 

Ardoer Camping ’t Akkertien

Vollenhove, Overijssel

 • Kampeerplaatsen met privé-sanitair
 • Gezellig familiepark
 • Accommodaties t/m 30 personen
Bekijk het vakantiepark Beschikbaarheid en prijzen
 

Villapark De Weerribben

Paasloo, Overijssel

 • Kleinschalig villapark
 • Overdekt zwembad
 • Bungalows t/m 24 personen
Bekijk het vakantiepark Beschikbaarheid en prijzen
 

Vakantiepark Giethoorn

Giethoorn, Overijssel

 • Hartje Giethoorn
 • Watersport & Eetcafe
 • Villa's t/m 12 personen
Bekijk het vakantiepark Beschikbaarheid en prijzen


Alle 5 vakantieparken in en rond Giethoorn

Giethoorn is een waterrijke vakantieparel in de kop van Overijssel!

Kies voor een mooi vakantiepark in Giethoorn aan het water en ga heerlijk samen varen en genieten in dit waterrijke vakantiesprookje met idyllische kanaaltjes en pittoreske bruggetjes waar je hele mooie vakantiekiekjes maakt. Giethoorn is een bijzondere vakantie-aanrader, superleuk om een keer te beleven en wil je Giethoorn écht ervaren, boek dan een waterbungalow op één van de mooie vakantieparken aan de Giethoornse wateren! Het toeristische Giethoorn heeft je alles te bieden voor een geweldige vakantie met je gezin, vriendengroep of familie, gewoon een keer doen!

Welke vakantieparken zijn er in Giethoorn?

In Giethoorn en directe omgeving (binnen een straal van 10 km) zijn 4 prachtige vakantieparken: Landal Waterresort Blocksyl, op 750 meter), Vakantiepark Giethoorn (op 2 km), Waterpark Belterwiede (op 5 km), Résidence De Eese (op 8 km) en Villapark De Weerribben (op 10 km).

Ontdek het gloednieuwe Landal Waterresort Blocksyl

Nieuw te boeken in 2022 is Landal Waterresort Blocksyl in de kop van Overijssel en gelegen op loopafstand van Giethoorn. Vanaf Landal Waterresort Blocksyl wandel je 750 meter naar Giethoorn, of ga met de boot en vaar in nog geen 10 minuten naar de slootjes en kanaaltjes van het pittoreske Giethoorn om een terrasje te pakken langs de waterkant, superleuk toch! Het nieuwe Landal vakantiepark Waterresort Blocksyl is een hele mooie aanwinst voor Giethoorn én Overijsel. Je boekt er luxueuze vakantiebungalows die allemaal aan het water liggen en de vakantiehuizen zijn ook allemaal voorzien van een eigen aanlegsteiger voor een boot, puur genieten hier dus voor watersporters die graag een luxe vakantiehuisje boeken!

Zijn er vakantieparken in Giethoorn met waterbungalows?

Ja, in de directe omgeving van Giethoorn zijn 3 vakantieparken waar je waterbungalows boekt aan het water! Ontdek Vakantiepark Giethoorn, Waterpark Belterwiede en het gloednieuwe Landal vakantiepark Waterresort (vanaf 2022 te boeken).

Is er een kindvriendelijk vakantiepark in Giethoorn?

Ja, "Vakantiepark Giethoorn" heeft een toffe binnenspeeltuin voor de kinderen op de speelzolder. Er is hier van alles te spelen voor ze, de kids rollen en dollen er in de ballenbak, ze spelen samen airhockey, er staat een tafelvoetbaltafel en de kinderen kunnen er bowlen en ook gamen. Een lekker complete binnenspeeltuin dus!

Wil je graag vissen op het vakantiepark?

Op Vakantiepark Giethoorn ga je heerlijk vissen bij je vakantiehuis aan het water. Vakantiepark Giethoorn is dan ook ideaal voor een héle leuke visvakantie want vissen doe je dus direct al bij de steiger van je vakantiehuis! Huur ook eens een elektrische sloep en vaar het water op om nog beter te kunnen snoeken en langs de rietkragen te vissen op brasem en rietvoorn. Vakantiepark Giethoorn is gewoon een superleuk visparadijsje voor de échte vissers! Zorg wel even dat je een geldige vispas kunt tonen als je een hengeltje gaat uitgooien.

Zijn er hondvriendelijke vakantieparken in Giethoorn?

Ja, je mag op een aantal vakantieparken in Giethoorn je hond meenemen op vakantie! Verwen je hond met een leuke vakantie in Giethoorn en laat hem/haar lekker veel zwemmen, rennen en genieten van de bossige natuur van het nabijgelegen Nationaal Park Weerribben Wieden. Villapark Weerribben heeft diverse mooie hondvriendelijke bungalows waar 2 honden zijn toegestaan en op Roompot Waterpark Belterwiede ben je ook van harte welkom met je hond!

Waar ligt Giethoorn eigenlijk?

Giethoorn ligt in het puntje van de kop van Overijssel en vlakbij het Giethoornsche Meer en het prachtige Belterwijde, die via mooie bevaarbare kanaaltjes en sloten verbonden zijn met het dorpje Giethoorn. Een stad in de buurt is Meppel (op 8 km). Giethoorn is ooit ontstaan door veenafgraving en daar plukken ze nu de vruchten van.

Wat kun je allemaal doen in Giethoorn?

Giethoorn is erg toeristisch, dus aan toeristische faciliteiten met restaurants, terrasjes en voorzieningen geen gebrek. Erg leuk zijn de rondvaarten, huur kajaks in het dorp en geniet van een prachtige kajaktocht, in het geheel vernieuwde "Museum Giethoorn 't Olde Maat Uus" ga je terug in de tijd, kies een keer voor een sportieve activiteit en ga boogschieten bij restaurant de Witte Hoeve op het Zuiderpad 32 in Giethoorn.

Waar kun je een boot huren in Giethoorn?

Een boot huren in Giethoorn, dat kan op diverse locaties. Een paar grote bootverhuurder in Giethoorn zijn: Boothurengiethoorn.nl en kijk ook eens op de website Giethoorn.com om een bootje te huren.

Waar kun je een rondvaart maken in Giethoorn en wat kost dat?

Giethoorn is een echt rondvaartparadijsje, zo veel rondvaartbootjes heb je nog nooit bi elkaar gezien, het zijn er wel 100! Een rondvaartje Giethoorn duurt ongeveer een uurtje en de vanafprijzen liggen zo rond de 12,50 euro p.p. Als je in Giethoorn aankomt zie je vanzelf de rondvaartinformatie. Rondvaartbedrijf 't Zwaantje is een leuke aanrader, ze hebben 5 rondvaartboten in de vaart, of neem een mooie rondvaart bij Rietstulp of Zuideinde.

Zijn er restaurants in Giethoorn?

Jazeker! Giethoorn is een klein dorpje dat een goede keuze heeft aan restaurants. Wel handig om vooraf te reserveren, zodat je zeker weet dat je een plekje hebt. Kies voor Chinees bij Rising Sun, de brasseries in Giethoorn zijn gezellig, natuurlijk zijn er ook snackrestaurants voor de snelle trek en pannenkoekenrestaurant De Witte Hoeve is een gezellige aanrader om met de kinderen te bezoeken.

Zoek je een kindvriendelijke familiecamping met vakantiehuisjes in de buurt van Giethoorn?

Met je gezin of familie er op uit met de kinderen en denk je aan een familiepark in Giethoorn en omgeving? Dan is het mooie kindvriendelijke Ardoer campings & vakantiepark 't Akkertien erg aantrekkelijk voor jouw vakantie met de kids! Het park heeft mooie vakantiehuisjes en zelfs een groepsaccommodatie voor 30 personen.


Veelgestelde vragen

Jazeker! Ardoer vakantiepark 't Akkertien in Vollenhove heeft een mooie groepsaccommodatie voor 30 personen, Roompot vakantiepark Belterwiede heeft 10 persoons vakantiehuizen en Roompot Vakantiepark Giethoorn heeft 12 persoons groepsaccommodaties met 6 slaapkamers.

Superleuk om in Giethoorn een vakantiehuis aan het water te boeken op de Roompot vakantieparken: Vakantiepark Giethoorn en Waterpark Belterwiede. De waterbungalows zijn voorzien van een eigen aanlegsteiger voor een boot en vissen kan er bijna direct vanuit het raam van de waterbungalow.

Ja, Roompot Vakantiepark Giethoorn heeft een leuke binnenspeeltuin voor de kids op de speelzolder met diverse speelfaciliteiten voor kinderen zoals airhockey, ballenbak, tafelvoetbal, games en kinderbowlingbaan.

Jazeker! Huur een elektrische sloep op Vakantiepark Giethoorn en Waterpark Belterwiede, bij vakantiepark Giethoorn is de elektrische sloep zelfs inbegrepen bij de huur van een vakantiehuis in de periode van 1 april tot en met 1 november. Cool toch! Vissen, varen, gewéldig zo'n vakantie op en langs het water!