Loading...

Dat is makkelijk inchecken!

Het is alweer een paar weken geleden dat we een heerlijk weekend hebben genoten op Landal Landgoed ’t Loo. Vrijdagmiddag direct na schooltijd reden we richting het vakantiepark. Rond 17.00 uur kwamen we met schemerdonker aan en konden we direct doorrijden naar ons huisje. Dit park biedt namelijk de mogelijkheid om van tevoren een app te downloaden waardoor je niet eerst langs de receptie hoeft om in te checken en je sleutel op te halen. Je kan met de app de deur van je huis openen. Ideaal want het grote genieten kan direct beginnen!

Superhandig: Rij direct door naar je huisje en open de deur met de Landal app!

Huisje tussen de bomen

Een prachtig 6 persoons huisje troffen we aan met heerlijk opgemaakte bedden. Beneden een ruime woonkamer en keuken met een fijne grote tafel met daarop een flesje wijn en 2 glazen ennnn een houtkachel. Gaan we zeker gebruiken! Een mooie 2-persoons slaapkamer met een badkamer met bad en nog een aparte toilet op de gang. Boven nog 2 ruime  2-persoons slaapkamers met een tweede badkamer met douche. Hoe het park eruit zag konden we nog niet goed zien want daar was het te donker voor, dus dat was nog een verrassing voor de dag erna. We gingen snel onze tassen uitpakken en lekker settellen in ons huisje.

Net en schoon huisje mét een open haard

Sinterklaas is er ook bij

Omdat we toch nieuwsgierig waren naar alle faciliteiten hebben we nog een avondwandeling gemaakt naar het hoofdgebouw. Wat een gezelligheid troffen we daar aan. Het was Sinterklaasweekend en dat was te zien. Overal leuke Sinterklaasversiering wat het extra gezellig maakte. Als je Sinterklaas een keer niet thuis wilt vieren is dit echt een tip. 

Kinderen mochten hun schoen zetten!
Uitgebreide supermarkt in het hoofdgebouw
Er is zelfs een kledingwinkel!

Even gamen in de gamehal

Maar ook als je geen Sinterklaas viert maar wel de sfeer wilt proeven zit je hier goed. Naast de pietjes troffen we ook een hele mooie bowlingbaan aan, een gamehal, een pooltafel, een houten indoor voor de allerkleinsten, een pizzeria, een gezellige brasserie en een sport bar, want ook aan de WK voetballiefhebbers was gedacht. Want ons opviel was de grote supermarkt. Heel uitgebreid met een goed assortiment. We zouden ons niet vervelen dat was wel duidelijk. En dan heb ik het nog niet over het zwembad, de popup ijsbaan en alle georganiseerde activiteiten. Teveel om op te noemen. 

Jij gaat mij echt niet verslaan!
De nieuwe Max Verstappen

De haard gaat aan

Na een potje in de gamehal te hebben gespeeld en wat lekkere hapjes te hebben gehaald in de supermarkt kregen we trek. Dus huiswaarts om een lekkere borrelplank te maken, de houtkachel aan te steken en voetbal te kijken, want het was inmiddels 20.00 uur.

Tijd voor een borreltje
En de haard zorgt voor sfeer en warmte

Mooie recreatieplas

Na een heerlijke nacht, want de bedden slapen heerlijk, hebben we lekker ontbeten en was het tijd om het park te ontdekken. Een mooie grote recreatieplas, met lange tokkelbaan óver de plas heen, vormt het centrum van het park. In de zomer kan je heerlijk aan de rand van de recreatieplas zitten. Er zijn veel mooie houten speeltoestellen. Héél mooi gedaan.

De grote recreatieplas is het middelpunt van Landal Landgoed ’t Loo
Veel speeltoestellen rond de plas
Ook een trekvlot is aanwezig

We hebben het geprobeerd 😉

Maar we zitten nu in de winter dus te koud om te zwemmen maar prima schaatsweer. Niet op het meertje maar op het tijdelijke schaatsbaantje was dit mogelijk. We hebben het geprobeerd maar het was geen succes. Dit kan natuurlijk liggen aan onze schaats skills maar doordat het geen echt ijs is voelt het schaatsen toch echt anders aan dan dat je gewend bent.

De schaatsbaan was een uitdaging!

Opwarmen in de brasserie

Na een wandeling, waarbij we ook nog langs het grote pietenhuis liepen, was het alweer lunchtijd. De brasserie heeft een heerlijke lunchkaart met voor ieder wat wils. Heerlijke broodjes, salades maar ook kleine borrelhapjes kan je bestellen. En vanuit de brasserie heb je mooi uitzicht op het meer.

De brasserie is echt top!
Het Pietenhuis op het park
Een dierenweide mag niet ontbreken

Marshmallows branden

Daarna hebben we ons weer heerlijk vermaakt in het hoofdgebouw, en zijn we lekker gaan relaxen in ons huisje. Wederom de houtkachel aangestoken en toen het buiten donker werd zijn we op het terras van ons huisje marshmallows gaan branden. Dit blijft een leuke activiteit als het buiten donker en koud is! Tip: het atelier in het hoofdgebouw verkoopt hier speciale marshmallow pakketten voor.

Leuke activiteiten voor de kids in het atelier
We ontsteken de Zweedse fakkel voor de marshmallows

Tijd om te bowlen!

Op zondagochtend was het tijd om te bowlen. Een prachtig verlichte bowlingbaan stond ons op te wachten. Deze was ook weer heel makkelijk te reserveren via de app. Ondertussen een heerlijke cappuccino erbij en onze zondag kon niet meer stuk.

De populaire bowlingbaan is makkelijk te reserveren via de app

Boswandeling

Na ons bowlingavontuur was het tijd om een boswandeling te maken. Even heerlijk door de bossen wandelen daar worden we als stadsmensen altijd heel blij van. Vanaf het vakantiepark is het een kort stukje lopen naar een fijn wandelbos. Perfect om even een frisse neus te halen.

Heerlijke winterwandeling in het bos
Dat is genieten voor de stadsmens
Hier worden we blij van

Opwarmen met warme chocolademelk!

Na afloop was het tijd om in de brasserie een dikverdiende warme chocolademelk met slagroom te nuttigen.

Dik verdiend! Warme chocolademelk mét slagroom

Bollo is er ook!

En tot onze grote vreugde kwam ook Bollo de brasserie in wandelen. Altijd leuk om even met Bollo te knuffelen. De lunchkaart zag er zo verleidelijk uit en een boswandeling maakt hongerig dus hebben we toch ook maar genoten van een kleine lunch.

Bollo is altijd in voor een knuffel 🙂

Tip: neem het wildmenu

Voor de laatste avond van ons weekendverblijf hadden we een reservering staan om te dineren in het restaurant. Ook de avondkaart biedt voor ieder wat wils. We bestelde de vegetarische bloemkool steak, een heerlijk wildmenu en voor dochterlief een hamburger menu waarbij ze de hamburger zelf mag ‘bouwen’. Ze was er helemaal blij mee alhoewel de hamburger voor haar wel iets groter had gemogen. Ik denk eerder dat ze inmiddels  te groot is geworden voor een kindermenu ;-).

Heerlijk wildmenu voorgerecht
Wildmenu hoofdgerecht
‘Bouw je eigen hamburger’ kindermenu

We komen hier zeker terug

Alhoewel ook de dessertkaart er heerlijk uit zag zaten we tjokvol dus hebben we dat aan ons voorbij laten gaan. Voldaan keerden we terug naar ons vakantiehuis. Inpakken en voetbal kijken stond op ons avondprogramma. Met tegenzin pakten we onze tas in maar helaas komt aan alles een einde. Landal ’t Landgoed Loo heeft ons aangenaam verrast. Wat een leuk vakantiepark! Er is hier zoveel te doen. We hebben niet eens van alle faciliteiten gebruik kunnen maken. We komen hier dus zeker graag terug. 

We komen zeker een keer terug op Landal Landgoed ’t Loo