Dormio Group en Roompot akkoord over overname dertigtal parken

De voorwaardelijke overeenstemming van de overname van een dertigtal Roompot parken door Dormio Group is een bijzondere wending en ontwikkeling in de Nederlandse vakantieparksector. Dormio wordt zo in één klap een grote speler in Nederland én voor Roompot zijn er betere kansen voor goedkeuring van de ACM voor de overname van Landal GreenParks. Een win-winsituatie dus.

Dormio pakt grote kans

Dormio is nog geen grote gevestigde naam in Nederland, maar daar komt spoedig verandering in. Want met de beoogde overname en transformatie van een substantieel deel van de Roompot parken is luxe label Dormio bezig met een flinke opmars en vergroting van haar naamsbekendheid en marktpotentieel in Nederland.

Positieve ontwikkeling voor de Nederlandse parksector

Vanwege haar luxe kwaliteitsmerk, toewijding en totaalconcept van bouw, verhuur en in eigen beheer vermarkten van de hoogwaardige vastgoed-producten, is Dormio een échte aanwinst voor de Hollandse vastgoed- en recreatiesector waar je graag een luxe vakantiehuis boekt voor quality time met elkaar. Wij van VakantieparkNederland.nl vinden de overname dan ook een positieve ontwikkeling voor de Nederlandse vakantieparksector.

Wanneer is de overname een feit?

De verwachting is dat Roompot en Dormio in het voorjaar van 2023 de overname kunnen afronden. Een en ander zal nog even afhangen van de acceptatietijd van de Nederlandse Autoriteit Consument & Markt (ACM) en uitkomsten van de overleggen met betrokken organisaties.

Welke vakantieparken heeft Dormio in Nederland?

Dormio heeft op het moment van schrijven twee luxe boekbare vakantieparken in Nederland. Respectievelijk Dormio Resort Maastricht en het gloednieuwe in juli te openen Dormio Nieuwvliet-Bad in Zeeland, dat nu al te boeken is.

Meerdere parken in aanbouw of in opstartfase

Geen gebrek aan groeiambities bij Dormio! Want er zijn volop concrete plannen en parken in aanbouw die binnen enkele jaren worden opgeleverd en parken die verder worden ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe nog te bouwen parken: Resort De Hondsrug, Resort Medemblik, Resort Maasbommel of het bijzondere extravagante plan Dormio Resort Veluwemeer.

 → Lees meer over Dormio vakantieparken op VakantieparkNederland.nl of ga direct één van de mooie resorts boeken op Dormio.nl